1000 de abonați pe canalul Youtube – PlecatiDeparte

Suntem 1000 de abonați pe canalul Youtube PlecatiDeparte! 1000 de persoane care s-au înscris! 1000 de persoane care au apăsat butonul Subscribe! Vă multumesc tuturor pentru susținere și sper sa nu vă dezamăgesc de acum încolo!

Începuturi ca blogger în turism

Demult, într-o galaxie foarte, foarte, îndepărtată, m-am născut, iar la un moment dat, am început să fac fotografii și sa scriu aici, pe blogul PlecatiDeparte. Denumirea plecati departe venea de la faptul că pe vremea respectivă eram doi. Dar acum pot considera că suntem plecați departe împreuna – tu, cititorule, sau voi cititorilor și cu mine.

Pentru fotografii foloseam un aparat foto Canon EOS 50D. Asta era pe vremea când aparatele foto erau folosite doar pentru fotografii, adică nu puteai sa filmezi cu ele, nici nu te puteai conecta la internet.

Încercări de trecere de la fotografie spre video – canalul Youtube

Canalul PlecațiDeparte a luat ființă în Iulie 2013, deci acum 7 ani, cand eram in prima excursie în Indonezia. Încărcam niște filme scurte, filmate cu un telefon Blackberry 9230, ca să completez imaginea pe care încercam să o prezint prin fotografiile și postările de pe blog. Simțeam că în direcția aceasta merge valul, adică dinspre fotografie spre video. Totuși la momentul respectiv nu am avut bani sa investesc într-un aparat foto care ar fi putut filma.

În 2018, am intrat in rînd cu lumea si mi-am cumpărat un ocoș telefon, dupa cum ar spune frații maghiari, pe care îl folosesc cu succes în continuare. Cu acel telefon am filmat într-o excursie, in Bulgaria. Apropo de Bulgaria, în vara și toamna asta, dacă nu sunteți hotărâți unde sa mergeți în concediu, vă recomand să mergeți în Bulgaria. Cred ca este sub-apreciată și înseamnă mai mult decât Nisipurile de Aur. Munții de la sud de Dunăre sunt niște bijuterii.

Tot în 2018, m-am hotărât să pun cap la cap mai multe filme din excursia din Peru, in care fusesem cu 3 ani înainte. Un prieten mi-a dat împrumut camera GoPro. Era un model mai vechi, care nu avea stabilizare de imagine. Am avut probleme cu sunetul pentru ca am ținut tot timpul camera în carcasa subacvatică și filmam în modul wide. O buna parte din filmări arată ca și cum te-ai uita prin fundul unui borcan. Cel puțin, am început să mă acomodez cu softul, pe care îl folosesc pentru prelucrarea filmărilor.

La începutul anului următor, după ce îmi cumpărasem camera mea GoPro, am fost într-o excursie în Italia. Acolo, am pus la probe filmatul și fotografiatul cu GoPro și telefonul în paralel. A fost prima oara când nu am mai luat după mine aparatul Canon, care cu tot cu geanta si accesorii, cântărește cam 2 kg. Tot de atunci am început să fiu mai atent la modul în care filmez, pentru a-mi simplifica munca de post-editare.

In Aug 2019, când încărcam primele filme din Romania, aveam aproximativ 300 abonați. Știam că acest număr poate fi crescut si eram conștient că va fi un proces de durată. Dar am luat lucrurile ca atare si încercam să eficientizez modul de filmare si editare.

Ajungem astfel în zilele noastre, în August 2020. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că acum eram deja înapoi în Indonezia, unde îmi doresc din tot sufletul sa mă întorc. Dar având în vedere situația actuală, vă scriu aici și vă vorbesc în filmul de pe YouTube, de pe plaiurile românești.

Planuri și gânduri pentru viitor

În viitor, îmi doresc să filmez și să editez mai eficient. Editarea filmelor îmi ia încă destul de mult timp. Chiar si așa, observ că aduc îmbunătățiri și sunt mult mai atent la ceea ce filmez. Editarea filmelor merge mai ușor, dacă îmi schițez de la început un plan, o idee centrala de la care să pornesc. Adesea, pe parcursul filmărilor mai aduc modificări. Mai bine să filmez mai mult decât să îmi lipsească ceva ce consider că ar fi foarte important pentru logica filmului.

Apus in Muntii Semenic vlog travel plecati departe plecatideparte 1000 abonati canalul youtube

Vreau în continuare să caut subiecte sau teme interesante legate de călătorii, precum mâncărurile sau persoane interesante pe care le întâlnesc. Vreau ca acest blog, Canalul Youtube, pagina Facebook și activitatea de pe alte rețele de socializare să se completeze reciproc. Dacă va interesează aceste subiecte, vă invit să frunzăriți fiecare sursă în parte. Cred că veți găsi suficiente resurse (informații, fotografii, filme și recomandări) despre locurile prin care ajung. Mai adaug doar faptul că uneori nu divulg toate secretele locurilor prin care trec. La fel cum le-am descoperit și eu, cred ca e mult mai plăcut să rămână parțial ascunse și să le descoperiți fără să știți de ele.

inimioara de fragute vlog travel plecati departe plecatideparte 1000 abonati canalul youtube

Mulțumesc încă o dată celor care m-au susținut și nu uitați că în ziua de azi, un share face cât 100 de cuvinte! Vă doresc călătorii spectaculoase!

Fotografiile din albumul: 2020 – Excursii in pandemie in Romania

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme ROMÂNIA

Leave a Reply