Avem viza turistică pentru Indonezia

Săptămâna trecută am fost în București, la Ambasada Indoneziei în România, să obținem viza turistică. Dacă nu de mult am început să ne pregătim pentru excursia noastră în Indonezia, ne-am luat biletele de avion și ne-am făcut niște vaccinuri, pasul următor era să ajungem la ambasadă pentru obținerea vizei turistice.

Shashin Error:

No photos found for specified shortcode

Cetățenii români pot călători în Indonezia cu o simplă viză turistică (Visa on Arrival) valabilă o lună, la intrarea în țara (în aeroport sau la una din vamele teritoriale). Noi ne doream viza turistică de 2 luni, să apucăm să vizităm frumusețile indoneziene. Totuși, este o țară care are 17.500 de insule întinse pe o suprafață mai mare decât toată Europa și în care se vorbesc peste 700 de limbi, așa că nu poți spune că ai vizitat Indonezia după o ședere de 2-3 săptămâni. Avem o invitație de la un prieten de-al nostru de-acolo așa că ne-am făcut programare la ambasadă. Tot procesul a fost foarte fluid: am verificat pe mail dacă viza este conform cerințelor ambasadei, am aflat telefonic care sunt celelalte documente de care avem nevoie (pașaport valabil cel puțin 6 luni de la intrarea în Indonezia, bilet de avion pentru intrare și ieșire din Indonezia, fotografii tip pașaport, completarea formularului de aplicare pentru viză și achitarea taxei de 45$) și ne-am făcut programare pentru predarea documentelor. Puteam să depunem documentele și printr-o persoană împuternicită, dar am preferat să mergem personal – o excursie în București nu strică nimănui.

Când am ajuns la ambasadă, personalul de acolo s-a ocupat rapid și eficient de noi. Probabil românii nu se înghesuie să viziteze Indonezia, din diverse motive, pe care mai bine nu le detaliez aici. Viza se eliberează în maximum 3 zile. Noi am primit-o în acea dupămasă, deci foarte rapid. Înainte de plecare, am luat un pliant editat de Ministerul Turismului Indonezian, în care sunt trecute atracțiile importante, ordonate în funcție de principalele regiuni ale țării, ca să avem niște repere în momentul în care vom planifica în detaliu excursia.

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme SUMATRA

4 thoughts on “Avem viza turistică pentru Indonezia

  1. Felicitari,
    vreau si motivele pentru care nu este atractiva Indonezia.Ai spus tu la un moment dat ; citez….”Probabil românii nu se înghesuie să viziteze Indonezia, din diverse motive, pe care mai bine nu le detaliez aici.”

Leave a Reply