Cinque Terre & Acvariul din Genova – Italia 2019

În aceasta pagină veți putea urmări două filme, primul despre Cinque Terre, iar al doilea despre Acvariul din Genova. Am vizitat cele două obiective turistice în decurs de câteva zile. Cinque Terre se află la câteva ore distanță, cu trenul, de Acvariul din Genova. Dacă timpul vă permite, merită să ramaneți mai mult timp în Genova pentru că veți găsi și alte atracții de vizitat.

cinque terre, acvariul din genova, cinque terre italia, cinque terre pareri, cinque terre map, cinque terre cazare

Cinque Terre – de vizitat în extrasezon. Cazare, hartă, păreri…

Parcul National Cinque Terre cuprinde zona de coastă dintre La Spezia și Levanto. Parcul Cinque Terre face parte din patrimoniul Mondial UNESCO di 1997 și este una dintre cele mai pitorești atracții turistice din Italia. Cinque Terre include următoarele 5 sate: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare. Ele se pot vizita pe jos, pe cărarile special amenajate sau cu trenul sau cu mașina.

Cel mai complicat este să mergi în Cinque Terre cu mașina. Drumurile sunt înguste și pline de serpentine. De asemenea, dacă ajungi cu mașina, vei constata că nu ai unde să parchezi. De aceea, recomand trenul din La Spezia (ruta de la Sud la Nord), care circulă foarte des și oprește in fiecare stație. Trenul este cea mai rapidă și lipsită de efort alternativă de plimbare între cele 5 sate.

cinque terre, cinque terre pareri, cinque terre harta, Riomaggiore, cinque terre parc, acvariul genova, italia, cinque terre de vizitat

Știind toate acestea, am ajuns în Cinque Terre mergând din Parma, cu mașina. Am mers pe Via Francigena, cu o scurtă pauză în paso di Cesa.

cinque terre, cinque terre pareri, cinque terre harta, Vernazza, cinque terre parc, acvariul genova, italia, cinque terre de vizitat

În Cinque Terre am avut cazare 2 nopți, în 2 apartamente diferite din Vernazza. Prețurile la cazare începeau de la 80Euro/cameră, în sus. În prima zi am vizitat 2 sate de la sud de Vernazza (Riomaggiore și Manarola). În a doua zi, am vizitat Corniglia și Monterosso al Mare. Cărările erau închise pentru că eram în extrasezon. Dacă ne-am fi dorit puteam sări gardul și sa facem traseele de coastă pe jos. Din păcate, nu exista personal de asistență în caz de probleme, iar timpul pe care l-am avut la dispozitie și-așa era prea scurt.

cinque terre, cinque terre pareri, cinque terre harta, Corniglia, cinque terre parc, acvariul genova, italia, cinque terre de vizitat

Dacă veți căuta o hartă cu Cinque Terre și nu e suficienta cea de pe această pagină, veți putea găsi la fața locului, în gări sau în punctele de informare turistică. Fiind un obiectiv turistic foarte popular, vă recomand să mergeți în Cinque Terre în extrasezon, adică în alte luni decât iulie și august. Am mai ajuns o dată în Cinque Terre, în urmă cu mai mulți ani și stiu ce înseamnă să te calci în picioare cu lumea, pe traseele turistice dintre cele 5 sate.

cinque terre harta italia, harta cinque terre, cinque terre harta, parcul national cinque terre, parcul national cinque terre harta, cinque terre map, map of cinque terre, cinque terre de vizitat

Acvariul din Genova – cel mai mare acvariu din Italia

Acvariul din Genova (Genoa Aquarium) a fost deschis în 1992 în portul vechi al orașului Genova. Este cel mai mare acvariu din Italia.

Privit personal, Acvariul din Genova este mai puțin impresionant decât Acvariul din Singapore. De data aceasta în schimb, am filmat cu echipament mai bun, așa că privite comparat, acvariul din Genova pare mai frumos. Varietatea de animale acvatice este mare, la fel ca si habitatele recreate. Cel mai mult mi-au placut peștii si coralii din apele tropicale. Îmi aminteau de scufundările din Indonezia (Gilis, Lombok sau Weh Island)

delfin, delfinariu, acvariul din genova, genoa aquarium, acvariul genova italia, acvariul genova harta

Prețul biletului a fost 18Euro, la care se mai adaugă încă 6 pentru sera Biosfera. Biletele se pot lua la fața locului, dacă e în afara sezonului sau în timpul săptămânii, fără stat la coadă. Biletele se pot cumpăra și în avans, online, de pe site-ul acvariului.

Ibis portocaliu la Acvariul din Genova, in sera Biosfera, Genoa Aquarium, acvariul de la genova

Vă invit sa va găsiți un loc comod, în fața unui ecran mare, cu căștile sau sistemul audio pornit și să vă relaxați privind pești și alte viețuitoare marine sau de apă dulce.

Vizionare placută!

Selfie la acvariu, delfin, delfinariu, acvariul din genova, genoa aquarium, acvariul genova italia, acvariul genova harta

Fotografiile din albumul: 2019.03.25-27 – Cinque Terre & Genova

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme ITALIA

Leave a Reply