Ciudat: Porcușorii de guineea se mănâncă!

Peru este o țară misterioasă. Poate părea ciudat, dar aici, porcușorii de guineea se mănancă. La fel ca orice alt preparat, se poate găti în mai multe feluri. În Peru, porcușorii de gunieea sunt considerați specialitate. Orice turist trebuie să îl încerce.

În Cusco sunt mai multe restaurante unde poți servi astfel de rozătoare pe farfurie. Ghidul îmi spunea că cei mai buni sunt pregătiți în Lamay, un sat între Pisac și Ollantaytambo. Probabil e un mit, ca și pepenii de Dăbuleni la noi, dar am luat de bun ce mi-a spus. Am trecut peste barierele sociale și am mâncat și eu porcușor de guineea. Pot spune că mi-a plăcut!

Când vezi porcușorul de guineea (cuy) întreg în farfurie, nu îți prea vine să îl începi, dar dacă e deja rupt în două, seamănă cu bucăți de carne de pui. Pielea e crocantă, dacă e făcut la grătar. Carnea e fragedă, cu inserții de grăsime fină, iar gustul, mi s-a părut o combinație de pulpă de pui, cu miel și iepure. E o mâncare tradițională quechuană, o delicatesă, cu preț pe măsură, adică 40-60soles (50-75lei)

Concluzie

Pot spune că mi-a plăcut mâncarea cu porcușor de guineea, chiar dacă este ciudată! Dacă bei și o Inca Kola, te poți considera cu adevărat peruan și poți intra la Machu Picchu, cu încredere. 🙂

Care este cea mai ciudată mâncare pe care ați încercat-o voi?

reclama Inca Kola, o bautura racoritoare din peru, echivalent al sucului Coca-Cola, care merge foarte bine langa o portie de mancare din porcusor de guineea

O ultimă informație: Ziua Porcușorului de Guineea este 16 iulie

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme PERU

One thought on “Ciudat: Porcușorii de guineea se mănâncă!

  1. Pingback: 10 obiective turistice din Cusco, Peru | PlecațiDeparte.ro

Leave a Reply