Intoarcerea la Pagini Aurii – Motto-uri 01

Sunt din nou salariat. Demisionasem anul trecut din mai multe motive, printre care acela ca pur si simplu am dorit sa iau o pauza din campul muncii si ca salariul era tot mai mic in timp ce pretentiile erau tot mai mari. Multa lume mi-a spus sa nu o fac pentru ca e criza, sau pentru ca in ziua de azi gasesti foarte greu un loc de munca. Sunt ok, am supraviatuit pauzei, ba chiar m-am distrat de minune in acest aproape un an. Mi-a fost la indemana sa ma reangajez la firma de la care am plecat. Nu consider ca fac o gresala sau ca fac un pas inapoi, ba dimpotriva.

Pagini Aurii este totusi firma care a contribuit la evolutia mea (pozitiva, cu siguranta): am invatat sa vorbesc cu oamenii, am invatat sa vorbesc fara sa spun nimic, am invatat sa ma fac inteles cand vorbesc, am invatat sa incerc, am invatat sa nu prea dau fara sa cer, am invatat sa fiu serios atunci cand situatia o cere, am invatat sa fiu organizat, am invatat ca sunt foarte multe lucruri care depind de mine, in care merita sa investesc energie, am invatat ca sunt lucruri care nu depind de mine si e o mare arta sa le identific rapid si sa nu imi mai bat capul, am invatat sa vad anumite detalii si am invatat sa inhid ochii la altele.

Daca nu era Pagini Aurii nu mergeam in Mauritius, nu as fi cunoscut cativa oameni extraordinari, nu as fi demisionat anul trecut (in continuare nu cred ca am facut o alegere rea), nu mi-as fi dat seama ca micile invidii si barfe sunt universale si nu cazuri izolate, nu as fi devenit dependent de autoturism (in continuare nu ma pot pronunta daca e bine sau rau), nu m-as fi autoeducat sa nu fiu invidios si nu in ultimul rand, nu as fi ramas optimist.

Sunt multe lucruri care imi trec prin cap cand ma gandesc la 4 ani de munca in cadrul Pagini Aurii. Sunt multe si totusi putine, pentru ca aici intervine dilema mea vis-a-vis de munca. Muncesti doar ca sa castigi bani, de care sa te bucuri in timpul liber. Timpul liber este conditionat si limitat de cum si cat muncesti. Cum gasesti echilibrul? De ce cand trebuie sa te bucuri de timpul liber, sa cheltui banii pentru care ai  muncit, nu o poti face la 100% din capacitatea ta, pentru ca ai obosit sau ai acumulat stres de la munca? Apropos de asta, voi atasa fotografia de mai jos, pe care am gasit-o aici.

I am free!:: mergi la munca, trimite-ti copiii la scoala, fii in pas cu moda, comporta-te normal, umbla pe trotuar, uita-te la tv, economiseste pentru cand vei fii batran, respecta legea. Repeta dupa mine: sunt liber! ::

Imi doresc sa nu implic timpul liber in munca si nici invers in asa fel incat sa nu ma trezesc din nou peste patru ani cu impresia ca nu am facut tot ce am vrut cand am vrut. Mi-ar placea sa vedeti lumea prin ochii mei. De pe acelasi site, mai pun cateva fotografii care mi s-au parut ca spun ceva mai mult decat niste litere.This day will never happen again

:: aceasta zi nu se mai intampla niciodata (introdu data aici) ::

The joy of not being sold anything:: bucuria de a nu ti se vinde nimic ::

Recession tips:: Sfat(uri) pentru a supravietui recesiunii: 1. Nu mai cumpara porcarii inutile ::

Work Buy Consume Die:: munceste, cumpara, consuma, mori ::

It's ok to believe:: E ok sa crezi: esti frumoasa ::

Laugh a little:: razi putin ::

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme ROMÂNIA

0 thoughts on “Intoarcerea la Pagini Aurii – Motto-uri 01

  1. Mi-a placut povestea de mai sus; in primul rand pentru ca am reusit putin sa ma identific cu tine pe undeva. Am lucrat la Pagini Aurii doar 3 luni. Au fost 3 luni intense si stresante pentru mine, tot timpul contratimp dar si frumoase pentru ca am cunoscut niste oameni foarte placuti. Sincer, inainte lucram la o firma in care imi era caldutz: masina sub fund, sefii la Bucuresti, 5 judete in subordine, laptop, telefon si un program flexibil. Apoi m-am gandit ca daca ramaneam acolo, si peste 10 ani totul ar fi fost la fel si m-as fi plafonat, astfel oriunde m-as fi mutat, la 35 de ani sa fii inca sales representative, deja nu mai suna bine si sansele de promovare ar fi fost apropiate de 0. Multumesc Pagini Aurii pentru ca nu mi-au reinnoit contractul pe perioada determinata de 3 luni, fapt care m-a motivat sa-mi deschid propria afacere. Raul, succes!

  2. ..esti o fiinta extraordinara..nu postez asta ca sa pun un plus la ceea ce altii stiu deja..poate nu te cunosc destul…dar este deajuns cat am cunoscut din tine…ma bucur sa traiesc cu amintirea ca am cunoscut o persoana cum esti tu…si cum spuneai si tu mai sus…,,ai invatat,,..este o calitate sa recunosti ca cineva te-a ajutat…este un mare lucru sa ai capacitatea sa te reantorci la locul de unde ai plecat…(eu nu as fi putut)..si cum spuneai…,,as vrea sa vedeti lumea prin ochii mei,,..sincer..as vrea….Bafta in continuare…si nu uita in viata un lucru…daca accepti caldura si lumina soarelui..atunci accepta si tunetul si fulgerul…

Leave a Reply