Porcușorii de guineea se mănâncă!

Nu e un mister, porcușorii de guineea sunt comestibili și considerați o specialitate în Peru. În Cusco sunt mai multe restaurante unde poți servi astfel de rozătoare pe farfurie, dar ghidul îmi spunea că cei mai buni sunt in Lamay, între Pisac și Ollantaytambo. Probabil e un mit, ca și pepenii de Dăbuleni la noi, dar am luat de bun ce mi-a spus.

Când vezi porcușorul de guineea (cuy) întreg în farfurie nu îți prea vine să îl începi, dar dacă e deja rupt în două, seamănă cu bucăți de carne de pui. Pielea e crocantă, dacă e făcut la grătar. Carnea e fragedă, cu inserții de grăsime fină, iar gustul mi s-a părut o combinație de pulpă de pui, cu miel și iepure.

Dacă bei și o Inca Cola, te poți considera cu adevărat peruan.

One thought on “Porcușorii de guineea se mănâncă!

  1. Pingback: 10 obiective turistice din Cusco, Peru | PlecațiDeparte.ro

Leave a Reply