Cheile Râmețului: traseu turistic din Munții Apuseni

Cheile Râmețului reprezintă un obiectiv turistic important din județul Alba, în Munții Apuseni. Cheile Râmețului sunt o rezervație naturală, care face parte dintr-o arie naturală mai extinsă din Munții Trascăului. Accesul spre traseul Cheile Rametului se face intrând pe un drumul secundar 750C din Teiuș, spre mănăstirea Râmeț.

Venind cu mașina, se trece de mănăstire, iar la mică distanță după terminarea asfaltului căutăm un loc de parcare. Chiar la intrarea pe traseu există o poiană, unde drumul devine mai lat. De multe ori, mai ales vara, acest loc de parcare poate fi aglomerat. Parcarea de la intrare în chei se află la exact 100km de Cluj-Napoca și respectiv 22 km de orașul Teiuș.

Portalul de pe Traseul Cheile Rametului, traseu cheile rametului,
Ramet, Cheile Rametului, Cheile Rimetului, circuit cheile rametului, cheile rametului alba, cheile rametului muntii nostri, cheile rametului traseu, teius cheile rametului,

Aventură pe traseu în Cheile Râmețului

Înainte de toate, e bine să știm că sunt 2 trasee cunoscute care parcurg Cheile Râmețului. Primul este traseul care însoțește cursul de apă. Este traseul pe care l-am parcurs în acest film. Al doilea, prin Brâna Caprelor, reprezintă o alternativa pe versantul stâng, care oferă niște puncte panoramice asupra defileului. Mulți vizitatori aleg să parcurgă Cheile Râmețului pe primul traseu, pe lângă sau prin apă, iar la întoarcere aleg cărarea Brâna Caprelor.

In Cuptoare pe Traseu Cheile Rametului
traseu cheile rametului,
Ramet, Cheile Rametului, Cheile Rimetului, circuit cheile rametului, cheile rametului alba, cheile rametului muntii nostri, cheile rametului traseu, teius cheile rametului,

Întregul traseu, de la intrarea în chei, până în satul Cheia și înapoi, durează între 4-6ore. Durata aceasta e variabilă în funcție de cât timp zăbovești pentru fotografii și dacă alegi să faci o baie. De asemenea, poate vei dori să îți petreci mai mult timp satul Cheia. Acest cătun a fost părăsit prin anii `50. Recent, un cuplu cu doi copii și alte două persoane au decis să locuiască definitiv acolo. Cuplul a reabilitat o gospodărie cu două case tradiționale acoperite cu stuf. Ei locuiesc permanent într-una dintre case. Pe cealaltă o oferă spre închiriere turiștilor care doresc să rămână peste noapte.

Satul Cheia din Cheile Rametului,
cheile rametului dificultate, cheile rametului drumetie, obiective muntii trascaului, obiective turistice apuseni, cheile rametului traseu,

Practic, cât timp petreci în zona Râmeț e alegerea fiecăruia. Cert este că ai toate premisele pentru o aventură de neuitat pe traseu. Cheile Râmețului sunt spectaculoase și amintesc de defilee celebre din Apuseni, precum Cheile Someșului Cald sau Cheile Galbenei, din Parcul Național Apuseni. Acestea sunt un obiectiv turistic important din județul Alba și zona Munților Trascăului. E suficient să vizitezi cheile o singură dată. Te vei îndrăgosti si vei reveni!

Fotografiile din albumul: 2020 – Excursii in pandemie in Romania

Dacă sunteți în județul Cluj si nu știti exact ce sa vizitați în afara orașului, vă invit să parcurgeți acest articol. Gasiți acolo o listă de obiective turistice pe o rază de 100 de km în jurul orașului Cluj-Napoca.

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme ROMÂNIA

4 thoughts on “Cheile Râmețului: traseu turistic din Munții Apuseni

  1. Pingback: Cheile Băniței, Cheile Crivadiei, Peștera Bolii – Hunedoara obiective turisticePlecațiDeparte.ro

  2. Pingback: Traseu Cheile Glodului & Cheile Cibului – obiective din Munții MetaliferiPlecațiDeparte.ro

Leave a Reply