Vaccinuri pentru Indonezia

Când călătorești pe alte continente, de regulă, trebuie să ai în considerare mai multe aspecte, precum viza sau vaccinările. Două surse de informare bune sunt Ministerul Afacerior Externe (MAE) în ceea ce privește vizele și alte documente (dar riști să te panichezi când vezi avertizările pentru vreo 70 de țări) și CDC, pentru a afla dacă e nevoie de vaccin pentru anumite boli. Voi discuta mai târziu despre vize și pașapoarte.

Doctor takes needle out of arm after injection. Image shot 2007. Exact date unknown.

Din cercetări și din discuții am aflat că pentru călătoriile în Indonezia nu sunt riscuri medicale majore. CDC-ul are hărți cu țări afectate de anumite virusuri, precum Hepatita A sau B, foarte multe informații despre fiecare boală posibilă, moduri de manifestare, tratamente, metode de prevenire și caracteristici pentru fiecare țară (recomandări de vaccinări și zone specifice unde sunt focare de infecție), care satisfac fetișurile de lectură ale oricărui ipohondru. În Indonezia se poate călători fără să îți faci niciun vaccin. Există în schimb zone, în special rurale în care există risc epidemiologic de infectare cu malarie, salmonela sau hepatită.

Plecati-Departe-Hepatita-B-in-lume-1024x681

Ne-am făcut programare la Medicover, singura clinică din Cluj unde se fac vaccinări pentru călătorii și după o dicuție degajată cu doctorița ne-am vaccinat împotriva Hepatitei A (pentru că împotriva Hepatitei B am fost vaccinați în anii de liceu), vaccinul împotriva febrei tifoide și ne-am prelungit pe 10 de ani vaccinul DTP, sau diftero-tetano-pertussis (pe care l-am primit cu toții în copilărie și care face parte din programul național de imunizări). Între 6 si 18 luni va trebui să ne facem rapel (cuvânt tehnic = repetare) pentru cel împotriva Hepatititei B, ca să avem imunitate 100%. De asemenea am mai primit o rețetă cu care ne vom cumpăra tratament medicamentos împotriva malariei (Mefloquina), pe care va trebui să ni-l administrăm o dată pe săptămână, dacă va fi să călătorim în zone izolate sau rurale cu condiții precare de igienă. Ne-am ușurat de puțin peste 500lei fiecare, dar măcar am învățat puțină medicină și ne-am mai liniștiti părinții, care mereu se gândesc la ce-i mai rău.

Plecati-Departe-Vaccinuri-Febra-TifoidaDacă dorești să citești mai multe inoformații pe această temă, găsești aici un articol documentat, despre boli tropicale și vaccinuri de călătorie.

 

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme BALI

4 thoughts on “Vaccinuri pentru Indonezia

  1. Sa stii ca mi-ai devenit mult mai simpatic dupa articolul asta, sunt extrem de putini calatori care se gandesc sa verifice daca ar trebui sau nu sa-si faca vreun vaccin inainte de a pleca in vacanta.

    • Ma mir. Cand au aflat prietenii nostri, asta era primul lucru despre care ne intrebau. Cred ca incepi sa verifici vaccinuri dupa ce o patesti o data (nu a fost si cazul nostru – avem parinti care ne iubesc)

Leave a Reply