Efecte foto

M-am entuziasmat ieri când am dat peste un site care aplică efect “tilt shift” fotografiilor upload-ate. Cu alte cuvinte, mă scutește de mult timp petrecut în Photoshop,  unde sunt începător, sau mă scutește de achiziționarea unui obiectiv ce mi-a plăcut înca de prima oară când am văzut fotografii realizate cu această tehnică.

“Tilt shift” sau “freelensing” se poate aplica la fotografiile portret (un portret superb dintr-o revistă foto, care mi-a rămas întiparit doar în minte, mi-a atras suficient de mult atenția încât să mă documentez despre “tilt shift”, portret pe care oricât l-am căutat, nu l-am mai gasit), dar cel mai imprsionant este efectul de obiecte în miniatură pe care îl oferă fotografiilor ce surprind mai multe detalii/obiecte a flate la distanțe diferite și/sau cu adâncime de câmp cât mai mare.

Efectul poate schimba o fotografie aparent banala într-una foarte caldă, cu un centru clar de interes. Vă las sa va uitati la câteva fotografii mai vechi pe care le-am ajustat azi-noapte, iar dacă ghiciți din ce excursii sunt făcute, sunteți cei mai grozavi!

Detunata, Romania

PlecatiDeparte youtube channel

Playlist filme ROMÂNIA

0 thoughts on “Efecte foto

    • Acestea sunt primele incercari. Asta e si ideea sa arate artificial, sa induca in eroare la inceput. La portrete arata si mai artificial, dar daca e aplicat cu grija si e placut ochiului, mai conteaza? Efectul “freelensing” nu pare natural, e un experiment.
      Multumesc pentru opinie!

Leave a Reply